Bezoek aan het Koningshuis!!

Onze Karim Amghar was uitgenodigd om naar het Koningshuis te gaan om de Koning en Koningin te ontmoeten. Deze uitnodiging is voort gekomen uit het warme en inspirerende werk dat hij doet vanuit WijWijs. Met name het project waarbij hij rolmodellen in wijken in hun kracht zet op het gebied van werkgelegenheid. Veel jongeren voelen namelijk dat ze met een niet-westerse achtergrond moeilijker aan een baan komen, met name ook omdat veel mensen in hun omgeving dit hebben meegemaakt.

Discriminatie en racisme hoef je namelijk niet zelf mee te maken om het te voelen en ervaren. Daarom hebben we rolmodellen (jongeren met een niet-westerse achtergrond) in hun kracht gezet en laten zien dat er zeker mogelijkheden zijn. Dat neemt niet weg dat er nog veel werk te doen is aan de kant van de arbeidsmarkt.

“Het was een enorme eer om als Marokkaanse Nederlander de Koning en Koning te ontmoeten. Ik heb ze de hand geschud en even kort met ze gesproken. Met name met Koningin Maxima, we hebben kort gesproken over de sociaal maatschappelijke uitdagingen. Het was geweldig!!” Aldus Karim Amghar

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *