29 oktober Inspiratiesessie Van Radicaal Naar Amicaal

In onze steeds sterker polariserende samenleving is het van belang dat leraren en scholen schurende ontwikkelingen in de samenleving en wereld bespreekbaar maken en in een vroeg stadium alert zijn op mogelijke signalen van radicalisering. In de praktijk zien we echter veel handelingsverlegenheid bij onderwijsprofessionals. Hoe herken je signalen? Hoe ga je in gesprek en hoe kun je omgaan met de dilemma’s die je daarbij ervaart? Hoe kun je jongeren kritisch leren nadenken over radicale ideologieën?

Praktijksessie met Karim Amghar

In de praktijksessie op 29 oktober biedt Karim Amghar aanknopingspunten om handelingsverlegenheid te doorbreken en laat hij je kennis maken met methodieken om de taal en wereld van jongeren beter te verstaan en het gesprek aan te gaan over moeilijke onderwerpen.

Karim traint docenten in de omgang met radicalisering, polarisatie en diversiteit. Hij werkt daarnaast als docent omgangskunde op een MBO in Rotterdam en is programmamaker en TV- & Radiopresentator bij de NTR. In de tv-serie ‘Karim pakt zijn kans’ liet hij de teleurstellingen, pijn en dilemma’s zien in zijn persoonlijke leven en zette hij het vraagstuk op de agenda van kansenongelijkheid voor jongeren me veel potentie maar weinig middelen. Door de landelijke media wordt Karim veel gevraagd vanwege zijn expertise op het gebied van polarisatie en radicalisering. Zo is hij lid van de Adviesraad NTR en blogt hij voor het NRC.

Link voor meer informatie en om je aan te melden: https://www.kpcgroep.nl/opleidingen/opleidingsagenda/praktijksessie-hoe-ga-je-om-met-polarisatie/