1
2
3
4
5
6
7
8
1

Activisme: een activist streeft bepaalde idealen na op een democratische manier.

2

Radicalisme: bezig zijn met het onderzoeken, ontwikkelen, aanhangen van een onmenselijke gedachtegoed en het ontwikkelen van bereidheid voor het praktiseren van deze ondemocratische acties.

3

Extremise: En extremist heeft een bepaald idee van de samenleving die in strijd is met de afgesproken democratie binnen de samenleving. Acties om de regels te breken binnen de samenleving is een mogelijk gevolg van extremisme.

4

Terrorisme: Terrorisme is de stap na extremisme en is de extremist al bezig met het overtreden van de wetgeving en de afgesproken regels en daarbij al doelwitten heeft wetten te raken. Doel van terrorisme is angst zaaien binnen de samenleving met als hoop polarisatie en haat te zaaien binnen een samenleving.

5

Angst: Terrorisme zorgt voor angst. De mensen bij wie dit gebeurd of mensen die er dichtbij staan zullen angst gaan ervaren.

6

Polarisatie: Deze angst zorgt bij veel mensen voor polarisatie. Mensen gaan elkaar uitsluiten uit angst en uit onwetendheid.

7

Haat / Onbegrip: Polarisatie zorgt voor haat en onbegrip bij veel mensen. Bij polarisatie gaan mensen al vaak niet meer met elkaar in gesprek terwijl dat de remedie is. Als men haat / onbegrip heeft dan zal met de cirkel weer instappen als activist tegen “de ander” en dan zal de vicieuze cirkel weer van vooraf beginnen.

8

Eigendom van WijWijs